nl

PLATfOrm

Krachtgerichte workshops door en voor deelnemers. In de overtuiging dat we allemaal van elkaar kunnen leren, bieden we onze deelnemers en personeel een forum aan om hun kwaliteiten tentoon te spreiden. Dit doen ze via workshops, door elkaar, voor elkaar.

Niet voor niets zien we in de naam PLATfOrm een oude bekende uit de wijsbegeerte opduiken. Plato, de leerling die leraar werd. We moeten echter niet allemaal een prominente plaats opeisen in de geschiedenisboeken of ergens een expert in zijn om onze sterktes in de schijnwerpers te mogen zetten. In de vertrouwde omgeving van het Transitiehuis staat het samenleven centraal. Vanzelfsprekend gaat dit hand in hand met leren van elkaar. Creativiteit, sportiviteit, behendigheid, kennis, skills en interesses krijgen in de workshops een plaats. Soms weten we bij voorbaat waar we goed in zijn, maar soms word je nog wel eens aangenaam verrast door jezelf of een ander.
Dit project werkt verbindend, zet deelnemers in hun kracht en vraagt vooral om meer!

Workshop Mocktails
De smakelijke spits werd afgebeten met het bereiden van fruitige mocktails. Met een mix van leiderschap en horeca-ervaring creëerde onze deelnemer het perfecte recept voor een geslaagd (en uiteraard alcoholvrij) resultaat.

Workshop Origami
De tweede workshop nam ons mee in de wondere wereld van de origami. Deze deelnemer nam de groep op sleeptouw in het creëren van grappige figuurtjes met slechts een simpel papiertje. De ene vond het rustgevend, de andere werd er gek van. Maar leerrijk en plezant was het alleszins.

Workshop Tennis
In een volgende workshop leerde een andere deelnemer een aantal van zijn mede-bewoners de basiskneepjes van tennis. De Masters zullen we hoogstwaarschijnlijk wel niet halen, maar deze tennismeester leidde alles met het nodige enthousiasme in goede banen.