nl

Voorstelling podcast ‘In Transitie’

Dit jaar viert Transitiehuis Mechelen haar 5-jarig bestaan. Voor die gelegenheid slaan het Transitiehuis, Avansa regio Mechelen en Dialoog de handen in elkaar.

Er werd een podcast gemaakt met enkele deelnemers van het Transitiehuis en vijf individuele verhalen kwamen tot stand. De hamvraag was hoe zij hun verblijf in het Transitiehuis hebben ervaren, en wat het voor hen betekende om via deze weg terug te keren naar de maatschappij. In een vijfde aflevering, deelt coördinator Dorien Van Humbeeck hoe het is om in een Transitiehuis te werken.

Op 6 mei was het zover en luisterden we samen met onze partners naar de eerste aflevering van de podcast, het verhaal van ex-deelnemer Younes. Nadien volgden we een panelgesprek met Younes en verschillende betrokken actoren uit het werkveld. Tijdens dat gesprek werd er teruggeblikt op vijf jaar Transitiehuis Mechelen, alsook op de toegevoegde waarde van deze kleinschalige detentievorm en haar toekomstperspectieven.

De panelleden: Bart Schoovaerts, Elke Verhoeven, Younes, Jan Van Gils, Dorien Van Humbeeck en Tom Daems

Wij danken panellid Bart Schoovaerts voor de vormgeving van de podcast en het geven van een stem aan deze deelnemers. Daarnaast danken we ook panelleden Tom Daems (professor criminologie KUL), Jan Van Gils (Exodus Nederland), Dorien Van Humbeeck (coördinator Transitiehuis Mechelen), Elke Verhoeven (psychosociale dienst gevangenis Mechelen) en Younes voor hun waardevolle bijdrage aan het nagesprek. Tot slot danken we ook onze partners Avansa regio Mechelen, Dialoog project, De Rode Antraciet en Megafoon vzw voor de inzet en fijne samenwerking om deze podcast mogelijk te maken.

Beluister hieronder de afleveringen van ‘In Transitie’:

Aflevering 1 | Younes (ex-deelnemer Transitiehuis Mechelen)
Aflevering 2 | Tom (deelnemer Transitiehuis Mechelen)
Aflevering 3 | Dorien (coördinator Transitiehuis Mechelen)
Aflevering 4 | Bob (deelnemer Transitiehuis Mechelen)
Aflevering 5 | Mike (ex-deelnemer Transitiehuis)
Aflevering 6 | Mustafa (deelnemer Transitiehuis Mechelen)
Nieuwsberichten