nl

Deelname aan Rondom Prison

Op 18 maart 2024 nam Transitiehuis Mechelen voor de derde keer deel aan Rondom Prison, een initiatief van Avansa regio Mechelen en De Rode Antraciet dat burgers de mogelijkheid biedt om een kijkje te nemen achter de muren van het gevangeniswezen. Om dit mogelijk te maken wordt er steevast samengewerkt met Hulp- en dienstverlening aan gedetineerden, CAW Boom-Mechelen-Lier, Mechelen Binnenstebuiten, Transitiehuis Mechelen en gevangenis Mechelen. Rondom Prison maakt het mogelijk om de werking van deze partners en hun rol in het gevangeniswezen beter te leren kennen. Zo mocht het Transitiehuis ongeveer twintig geïnteresseerden ontvangen voor een bezoek.

De avond startte met een voorstelling waarbij de werkwijze en doelstellingen van een Transitiehuis werden toegelicht. Vervolgens was er de mogelijkheid om met drie van onze deelnemers in gesprek te gaan. De deelnemers vertelden hun verhaal en spraken over de uitdagingen en successen die bij een verblijf in een Transitiehuis komen kijken. Dit bood de bezoekers de gelegenheid om het Mechelse Transitiehuis vanuit het uniek perspectief van de deelnemers te benaderen.

Ze spraken over het belang van een ondersteunende omgeving, de mogelijkheden dat een Transitiehuis biedt en hoe het hen heeft geholpen om op eigen tempo hun leven weer op te bouwen. Transitiehuis Mechelen kijkt terug op een geslaagde avond en is dankbaar voor de mogelijkheid onze werking te kunnen delen met een breder publiek.

Evenementen zoals Rondom Prison zijn zeer waardevolle initiatieven om bewustzijn te creëren rond het belang van kleinschalige detentie. 

Nieuwsberichten